Munskydd – använda eller ej?


Detta inlägg är ett sponsrat samarbete med influensa-skydd.se

 

Att det pågår en pandemi i världen kan knappast ha undgått någon vid denna tidpunkt. Sveriges strategi har hela tiden varit att fortsätta leva som vanligt men mer försiktigt. Det har tillkommit en hel del restriktioner såklart. Främst har det dock handlat om att tvätta händer noggrant, stanna hemma vid sjukdom och andra självklara saker. Att ha med sig lite handsprit i väskan har blivit någonting som majoriteten av svenskar gör.

 

Ibland ser man folk i Sverige som går runt med munskydd, här i Sverige är det inte krav på att man måste ha munskydd men det kan verkligen vara en bra idé för att skydda sig så mycket som möjligt från smitta. Covid-19 smittar via lätta saker som en främlings nysning eller hosta, sånt man inte kan värja sig från. Viruset smittar via slem och snor och kan smitta dig som får små partiklar på handen och sen kliar dig på näsan (till exempel), det är därför handhygienen är extra viktig just nu.

 

Hos influensa-skydd.se kan du hitta munskydd som är godkända och testade av Läkemedelsverket här i Sverige. Det skyddar (omgivningen) mot mikroorganismer i utandningsluften samt skyddar bäraren mot eventuella stänk eller droppsmittor.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *