Varför äter vi för mycket?

Vi äter för ofta och för mycket, och inte så nyttigt heller för den delen. En enorm bransch och industri har vuxit fram som vill få oss att konsumera i allt högre utsträckning – vi ska äta ofta och mycket. 

Men vi det är inte bara därför vi äter för mycket, det har egentligen inget med mat att göra överhuvudtaget. Så vi ska inte fokusera på att ändra våran diet, utan vi ska kolla på varför vi är sugna på något hela tiden.

Vi dämpar vår hunger genom att äta, men det vi egentligen vill ha finns inte tillgängligt. Det kan verka som att allt du önskar dig finns där runt hörnet. Köpcentrum är fyllde från golv till tak, matbutiker innehåller all världens mat – Som ikoniska tempel i vårat konsumtionssamhälle. Restaurangerna går all in med att visa upp deras menyer och berättar mer än gärna hur dom kan hjälpa oss att fylla vårat sug efter något. 

Gå in på den här länken för att lyssna klart på hela texten och kolla på mig medans jag pratar.

SKARPTs hemsida

Lyssna på SKARPT Podcast

Stötta SKARPT på Patreon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *