Ansvar under frihet

I dagens samhälle talas det ofta och gärna om eget ansvar. Om hur vi ska ansvara för allt från oss själva och våra handlingar, till våra barn och deras uppfostran, arbetsuppgifter och samhällsinformation – ja listan kan göras lång. Men för att saker och ting ska fungera, för att vi ska må bra och leva sunda och meningsfulla liv måste vi faktiskt sätta upp riktlinjer och regler för någonstans behövs det ändå rutiner, struktur, deadlines och mål. Men är vi verkligen kapabla till eget ansvar under frihet? Hur lätt är det egentligen att vara självdisciplinerad? Hur ofta rannsakar vi oss själva, våra handlingar och beteenden?

Lyssna på avsnittet här

Följ SKARPT på YouTube för att få fler tankeställare

SKARPTs hemsida

Stötta SKARPT på Patreon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *