Skuggarbete och svåra transformationer

Jag har mer och mer börjat få lite svårt för folk som inom den spirituella och andliga världen pratar om skuggarbete och svåra transformationer i samband med att personliga höjningar av sin egen kunskap.

För att utvecklas oss själva behöver vi gå igenom olika perioder i livet och lära oss både tunga och jobbiga saker men också glada och lätta saker. Vi behöver göra misstag, och vi behöver göra rätt val. Allt är en blandning av allt för att vi ska lära oss, för på det sättet växa som personer.

Det som börjar göra mig trött är att i allt större utsträckning hörs orden skuggarbete och transformationer som gör att det är okej att tycka saker och ting är jobbiga bara för att man är inne i en förändringsvas som kommer leda till utveckling.

Problemet med detta är att ni som håller på med sådant typ av arbete faktiskt inte vet vad ni håller på med. Ni jobbar på fel sätt och har separationsångest som ni behöver ta tag i och bli kvitt. För det är nämligen så att för att utveckla sig själv så behöver man inte göra något skuggarbete. Man behöver inte göra någon tung och jobbig transformation. Det enda du behöver göra är att tänka på situationer som varit i ditt förflutna. En enda gång behöver du gå in i det. Analysera, ta lärdom och sedan släppa. Du kan göra detta på ett sådant sätt där du inte behöver gå in i det känslomässigt, utan bara sakligt och för utbildnings skull.

Vi behöver alltså inte gå in i något skuggarbete eller likande. Bara ta bort sådant som hänt och få en läxa av det. Det ska inte vara jobbigt eller tungt att utveckla sig själv. Bara härligt och skönt. Om det inte är det så gör du på fel sätt.

Jag vet att många olika grupperingar håller på med just detta med skuggarbete osv. Och känner du själv att du är inne i en sådan grupp och märker att utvecklingen dom erbjuder dig är jobbig och tung. Sök dig genast bort därifrån.

 

 

Gå gärna in på hemsidan till Holistic Hälsocenter Uddevalla och använd rabattkoden Blogbiz15 för att få 15% rabatt på hela webshopens sortiment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *