Ska du gifta dig i sommar

Sponsrat inlägg i samarbete med enklaavtal.se

Förberedelser inför ett bröllop

Att gifta sig är något som man vill minnas hela sitt liv och nu när vi börjar få umgås mer kanske du planerat gifta dig i sommar. När man gifter sig är det mycket som ska planeras för att allt ska gå i lås. Men det finns också praktiska saker som kan vara bra att planera.

När man gift sig delas allt lika enligt giftorätten. Men om man vill skydda delar av sitt ägande kan det vara bra att skriva ett äktenskapsförord.

äktenskapsförord

Äktenskapsförord

Helt ärligt så är det ingen som tänker på skilsmässa eller att man ska flytta isär när man planerar sitt bröllop. Men det kan hända den bästa familjen. Så vill du vara förberedd för att slippa bråk och missförstånd kan ni förbereda ett äktenskapsförord tillsammans.

Men hur skriver man ett sådant ? Enklaavtal.se är en sida som ger dig råd om vad du bör skriva i ett äktenskapsförord. Och vill du dessutom ha hjälp med förorter finns det en länk till en tjänst som kan hjälpa er.

Och vill ni att ert förord ska gälla från den allra första dagen när ni gifter er måste ni skicka in det till Skatteverket en månad innan ni går till kyrkan och gifter er. Då hinner det registreras. Har ni inte hunnit skicka in det innan ni gifter er har ni en månad på er efter bröllopet för att det ska gälla när ni gifter er.

Utformning

För att ert äktenskapsförord ska vara giltigt måste det finnas vissa saker nerskrivna.

För det första måste förordet vara skriftligt. Era uppgifter med bägges personnummer måste finnas med och ni måste bägge skriva under på det daterade dokumentet. Ni behöver inga vittnesmål då detta är borttaget. Om ni själva inte vill ha det.

Ytterligare ska en utförlig förklaring stå så inga missförstånd uppstår med vad som är enskild egendom och vad som ni delar på. När det gäller enskild egendom är det något som genom villkor inte ska delas på grund av olika anledningar. Det kan vara ett barndomshem, en sommarstuga du köpt eller din häst.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *