Spökvanding i gamla skolor


Det är alltid intressant att göra spökvandringar speciellt i gamla skolor.

Man vet att det spökar på Uppsala universitet som ligger i Uppsala. Det är ett mycket gammalt hus eller byggnad från medeltiden. Många kungar, drottningar och diplomater har gått på Uppsala universitet. Många själar vandrar fortfarande i den skolan. Speciellt de som skolkade mycket och har dåliga betyg vill ta igen sin tid på skolan och därför syns där än fast att de inte längre lever.

Det finns även i dag mycket moderna utbildningar man kan gå till exempel excelutbildning för att öka sina kunskaper inom just excel.

Excel är också bra där man kan rada upp saker för att hålla reda på. Enkelt program för den som vill ha ordning och redan på allt.

Du kan även lägga in alla spöken i alfabetisk ordning i ditt excelprogram om du en dag ska föreläsa om olika spöken som har vandrat. Det finns även olika slott där utbildningar finns och som har ina egna spöken.

Vita damen

Det finns en herrgård eller slott någonstans i Mälaren där man alltid dukar fram för Vita damen som en gång i tiden levde där.

Vita frun eller vita damen är en typ av kvinnlig vålnad som förekommer i myter över hela världen. Alltså är hon inte bara känd i Sverige utan även känd utomlands. Berättelserna förtäljer ofta att hon innan hon dog genomgick någon form av trauma. Så även hon led av psykisk ohälsa och därför existerar hon i våra sinnen fortfarande.  Ett vanligt tema är att hon förlorat eller blivit sviken av sin man eller trolovade. Vem som svek henne och vad han hette vet vi inte. Vi vet inte ens vad hon själv hette. I vissa länder har de namngivit henne.

Svarta damen

Henne behöver ni inte duka fram något till. Hon har svarta kläder och syns knappt på kvällarna så ingen ser henne heller. Varför ska man duka fram till någon som knappt syns?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *