Vad innebär människans själ?


Själen antas i de flesta religioner vara bunden till kroppen/hjärnan, men sägs kunna ”frigöras” från hjärnan/kroppen när kroppen dör.

I varje religion talar man om själen och vissa religioner som tex hinduismen så tror man att människan föds på nytt på denna jord. Man talar helt enkelt om reinkarnation. Ju godare man har varit som människa desto bättre liv med hälsa och rikedom får man. Enligt hinduismen så tycker man då inte synd om mindre lycklig lottade människor då de inte har varit så goda i sitt förra liv dvs kastsystemet. Detta blir ju också lite motsägelsefullt då man måste göra gott för de som är mindre lycklig lottade för att själv få ett bättre liv i nästa.

Det finns många världsreligion som tar upp detta med människans själ som enligt Reiki Heling är vårt 9:e chakra som är en bit ovanför huvudet. När vi dör så är det den som lossnar och vandrar vidare s.k silvertråden.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *