Spöket Karin vaktar sin loge på Drottningholm

Drottningholms slottsteater stod färdig 1766. En 17-årig flicka som hette Karin förolyckades när hon hjälpte till att bära sten till bygget och än i dag kan man stöta på hennes vålnad inne på teatern.

Hon bor i en av logerna på tredje våningen som idag är museiloge och endast besöks sporadiskt av exempelvis forskare. Per Forsström, Drottningholmsteaterns vd, berättar att teaterns gamle och numera avlidne scenmästare sagt att han ofta träffade på Karin när han jobbade ensam sena kvällar och att denne påstod att ”det kändes i hela huset” hur upprörd Karin blev när någon varit inne i hennes loge.
Men Per Forsström erkänner, trots att han kallar sig för skeptiker, att han faktiskt också själv upplevt spöket Karin:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *