Skräckromaner – mina 2 bästa tips

Att läsa böcker är bland det bästa som finns. Gå in i en annan värld och fantisera sig bort är något riktigt magiskt. Samtidigt som det är väldigt bra och utvecklande för hjärnan. Nytta och nöja samlat i ett.

Därför vill jag har nedan ge mina 2 bästa tips på böcker med lite extra spänning och skräck i. Kommentera gärna vilka som är era favorit skräck romaner.

  1. Varsel (på engelska – The Shining). Skriven av Stephen King.

“Jack Torrance är en alkoholiserad lärare. Efter att ha blivit avskedad från sitt jobb i New England Preparatory School där han skadat en elev, bestämmer han sig för att bli författare. Han får skrivblockering och flyttar med sin fru Wendy och sin son Danny till Overlook Hotel i Klippiga Bergenför att få skrivro. Jack tar jobb på hotellet som vaktmästare under lågsäsongen, och hotellet är helt tomt på folk förutom honom och hans familj. Hotellet har en förbannelse över sig och under vintermånaderna, då hotellet är i stort sett helt isolerat, blir Jack galen efter en tid. Jacks son Danny har dessutom övernaturliga krafter och får onda varsel av någon som han kallar Tony. Danny har också telepatisk kontakt med hotellets kock som har samma övernaturliga krafter. Dannys varsel talar om att något hemskt kommer att hända, och stämningen på hotellet bara blir värre.”

2. The Walking Dead Serie (Ingen roman, men väldigt bra läsning, TV-Serien The Walking Dead är baserad på denna Serietidning)

“Småstadspolisen Rick Grimes blir skjuten och hamnar i koma, en dryg månad senare vaknar han upp på ett övergivet sjukhus. Hans familj är borta, hans hemstad ser ut som en krigszon och verkar ha övergivits i all hast. Men det är inte det värsta, det går omkring halvruttna människor överallt, människor som borde vara döda men som ändå lever, de är “levande döda”, de är hungriga och farliga. Snart får Rick reda på att något slags virus har spridit sig, ett virus som förvandlar människor till zombier. All media har upphört att sända och civilisationen har fallit samman. Rick måste nu försöka hitta sin familj och överleva i denna fasansfulla värld där döden lurar överallt. Men kanske är inte de levande döda det värsta hotet, utan rent av de människor som fortfarande lever.”

3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *