Alla verkar vara dataintresserade

Säg någon som inte använder sin dator?

Alla människor verkar använda någon typ av dator och internet. Vi kan i dag inte ens legitimera oss utan internet för vi alla behöver tex BANKID för att kunna bevisa vilka vi är. Det finns i dag tex butiker som är obemannade där man måste logga in med sitt BANKID för att ens släppas in. Sedan går man omkring i butiken och väljer ut vad man ska ha.

Ägarna vet då vilka personer som har klivit in i deras butiker och vad de har köpt. Detta skulle kunna även leda till att man samlar data och ser vem som köper vad. Sedan skickar man mail om vilka produkter man har specialpris på. Tex någon som ofta går in och köper en viss sort godis tex lakrits då skickar man reklam via post eller email om att just nu har vi ny sort lakrits i butiken.

Många företag är också baserade på att de jobbar med datorer som tex Modbus som är framgångsrika.

Allt handlar om vad man samlar för information i sina datorer. Datorer har blivit människans bästa vän och detta utvecklas bara mer och mer in i framtiden som tur är. Vi människor är duktiga på att sitta framför datorn utan att trötta då man i dag kan göra mycket skoj också med datorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *