Bigfoot

Idag ska vi fördjupa oss lite i Big foot, vad som sägs om han och vart man säger sig ha sett honom.

Vem var Bigfoot?

Bigfoot är en varelse som även går under namnet Sasquatch är en varelse som man har sett i skogar runt om i USA och Kanada. Man tror att det kan vara en släkting till snömannen men det finns inga riktiga teorier kring detta, lite som brunbjörn och snöbjörn. Dom ser lika ut men har olika färg och lever på olika platser.

Dom som har sett Bigfoot beskriver han som en varelse som går på ben med mörk päls och har en muskulös kropp. Dens ansikte ska likna både en människa och en gorillas ansikte. Det är svårt bevisa exakt utseende då det inte finns några bra fotografier eller filmer på varelsen.

Sen 1800 talet har det kommit in över 1600 observationer på Bigfoot men det allt också. Ingen har kommit nära eller lyckats fånga honom. Det finns personer som påstås ha skjutit mot Bigfoot men att kulorna inte ska ha haft någon påverkan på varelsen.

De största avtrycken man ska ha sett som påstås vara fotavtryck från en Bigfoot ska vara upp till 20 centimeter breda och 60 centimeter långa. Man tror också att men Bigfoot ska vara mellan 2 och 3 meter lång.

Liknade myter som dom som finns i USA och Kanada har man även träffat på i Asien och Australien, dock inte riktigt lika utbredda på senare tid som just den i USA

Vad tror du?

Vad tror du, att Bigfoot finns eller att det bara är historier som man berättar kring lägerelden? Jag tycker att när det finns liknande berättelser runt om i världen där man beskriver likande varelser så är det spännande. Precis som att snömannen har en egen historia och att man påstår att det finns likande varelser i både Asien och Australien gör att det kanske finns någon form spännande historia här som vi människor ännu inte har lyckats upptäcka. Det är dock lite märkligt att det inte finns några vittnesmål eller berättelser om någon storfot i Sverige, men det kanske kommer 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *