Läskiga spökhistorier från Japan

Det finns sagor, folktro och spökhistorier från alla länder. Vi i Sverige har massvis med dessa sägner och spökhistorier men kan det vara så at Japans sagor och spökhistorier är  ännu mer skrämmande än våra?  Låt oss kolla igenom några läskiga historier från Japan, och vad tror du, är några sanna eller är det bara uppdiktade historier för att skrämma oss?

Tycker du jag är söt?

En kvinna som blivit mördat och styckad av sin man kommer tillbaka från andra sidan, om du möter henne kommer hon fråga om du tycker hon är söt, oavsett vad du frågar så kommer hon att skära sönder dig.

Flickan från bakaret

Helt plötsligt kan det dyka upp en flicka i ditt badrum. Denna flicka halkade själv i sitt badrum och stack ut ögat mot en vass kant och började förblöda. När hon hemsöker dig kommer hon följa dig en hel dag tills hon mot slutet av dagen kommer att avsluta ditt liv.

Snäll gammal gumma eller monster?

Om det är en gammal gumman som verkar snäll och försöker locka hem dig till henne så ska du vara extra vaksam. Den kan var Onibaba, ett monster som kan byta skepnad. När gumman har fått hem dig till henne kommer hon byta skepnad, döda dig, koka dig och sedan äta upp dig.

Dödens tunnel

Kiyotaki tunneln i japan är olika lång beroende på när du kör i den. Och har du otur, så kör du där när spöket är där och fångar upp dig. Ingen vet vad som händer sen förutom att du kommer gå en lång plågsam död tillmöten.

Det röda rummet

Det röda rummet är ett pop-up fönster som kan dyka upp på din dator. När den gör det kommer en röst från dig om du gillar det röda rummet. Om det händer dig, kommer du att dö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *