Spökplatser är vanligare än vad du tror

Har du nära till en spökplats?

Det faktiskt mycket vanligare med en spökplats än vad man tror. Man tror oftast är det är ställen och platser som ligger långt bort ute i skogen och man uttrycker ofta att man är glad att man inte bor nära en plats som det spökar på. Men det är faktiskt så att det idag bor ungefär 380 tusen svenskar inom en halvmils radie till en plats där det spökar eller finns någon annan sägnen som kan kopplas ihop med gastar eller mylingar. Många av platserna har haft en central roll i det samhälle som var förr i Sverige och då vi var bönder.

Vi har hela 257 platser i landet som har starka kopplingar till spöken, gastar och mylingar. Som är dokumenterade vill säga, antal platser som inte är dokumenterade är bra mycket större och det är faktiskt helt omöjligt att ha koll på.

När vi levde mer nära naturen förr så förklarade man många händelser som sker i naturen med hjälp av olika sagor och uppdiktade väsen. Huruvida dessa har varit sanna eller om det är ren och skär påhittade historier är svårt att veta idag. Men visst kan det vara så att när man levde nära naturen var det också mer troligt att man blev mer uppkopplad mot allt som sker där samt att man oftare var i ett meditativt tillstånd som också gjorde att man blev mer uppkopplad mot andra frekvenser är våra synliga.

Det ställe med flest spökplatser är tätorten Källaren i Bräcke kommun som ligger i Jämtland. Hör finns det 14 registrerade spökplatser.

Vart bor du någonstans och vet du hur många kända spökplatser det finns nära dig i ditt område? Har du besökt många av dessa eller vågar du inte? Och vilka är ditt drömresemål för att spökturista på? Skriva gärna och berätta så kan jag dela med mig av mina i ett senare blogginlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *